Gala Excelentei in Mediere este un eveniment national si anual, organizat de Medierenet.ro, in perioada 15-16 Aprilie 2016, la Cluj Napoca.

Si in cadrul celei de-a patra editii, vor fi premiati mediatorii care s-au remarcat, prin activitatea lor profesionala, in 2015. Alaturi de acestia, vor fi recunoscuti si premiati reprezentanti ai societatii civile, carora dorim sa le multumim astfel pentru sprijinul permanent acordat medierii si profesiei de mediator din tara noastra.

Categorii de concurs

Categoriile de premii ale editiei a IV-a a Galei Excelentei in Mediere:

» 1. Premiul Mediatorul Anului

» 2. Premiul Exclusiv Mediator

» 3. Premiul pentru initiativa in promovarea medierii

» 4. Premiul pentru consecventa in implementarea medierii

» 5. Premiul „Stiloul mediatorului”

» 6. Premiul Mediator de 10

» 7. Premiul de Fidelitate

Procedura de nominalizare

Competitia desfasurata in cadrul Galei Excelentei in Mediere – Editia a IV-a este dedicata mediatorilor din Romania. Pentru o cat mai justa si transparenta jurizare, nominalizarile vor putea fi facute exclusiv de catre mediatori autorizati in Romania si numai prin intermediul formularului (formularelor) online disponibil la fiecare categorie de premiere.

Perioada de trimitere a nominalizarilor este 14 martie – 5 aprilie 2016(ora 24:00).

Validarea nominalizarilor

Pot fi nominalizati doar mediatorii inregistrati in Romania.

Fiecare mediator are dreptul sa se autonominalizeze la categoria/categoriile de premiere pentru care indeplineste criteriile, completand si transmitand cate un formular pentru fiecare categorie la care este eligibil si numai in perioada oficiala de nominalizare.

CPMJ-urile au posibilitatea sa nominalizeze, la fiecare dintre categoriile competitiei, cate doi mediatori din zona lor de activitate, sub conditia ca cei nominalizati sa indeplineasca criteriile.

Formularele duplicat (acelasi nominalizat pentru aceeasi categorie)*, cele in care nu sunt indeplinite criteriile pentru nominalizare precum si orice alte nominalizari transmise organizatorilor pe alte cai decat cele precizate in mod expres mai sus, vor fi considerate nule si nu vor fi luate in considerare la desemnarea castigatorilor.

*Exceptie face situatia in care acelasi mediator este nominalizat de CPMJ si care se si autonominalizeaza pentru aceeasi categorie.

Desemnarea castigatorilor

In perioada 6-7 aprilie datele primite prin intermediul formularelor de nominalizare vor fi centralizate si apoi trimise juriului. Juriul va fi format din 5 membri, fiecare membru acordand puncte de la 1-10 fiecarei nominalizari.

In data de 7 aprilie 2016 se intruneste juriul pentru a centraliza si a valida punctajul final al fiecarei nominalizari; in situatia in care exista nominalizari cu acelasi numar de puncte in cadrul unei categorii de premiere, membrii juriului vor vota, iar numarul de voturi primite se va adauga la punctaj.

Lista nominalizarilor care au adunat peste 30 de puncte va fi publicata pe categorii, pana in data de 11 aprilie la ora 18:00.

Vor fi premiati mediatorii care au obtinut cel mai mare numar de puncte si voturi la fiecare dintre categoriile de concurs.

Exceptie de la aceste proceduri face „Premiul de Fidelitate” si „Mediator de 10” care se acorda mediatorilor in baza indeplinirii criteriilor.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda premii de excelenta, in afara competitiei ale carei reguli au fost expuse in prezentul regulament.